Librería Patagonia Librería Patagonia

Entidad adherida a Confianza Online
Búsqueda avanzada

TIENE EN SU CESTA DE LA COMPRA

0 productos

en total 0,00 €

PAISATGES FORTIFICATS. MURALLES, TORRES I CASTELLS EN TERRES VALENCIANES -5%
Título:
PAISATGES FORTIFICATS. MURALLES, TORRES I CASTELLS EN TERRES VALENCIANES
Subtítulo:
Autor:
ALMERICH, JOSÉ MANUEL
Editorial:
EDICIONS BROMERA
Año de edición:
2011
Materia
Fotograficos naturaleza
ISBN:
978-84-9824-965-1
Páginas:
128
Tipo de edición:
Cartoné
Disponibilidad:
Disponibilidad inmediata
45,00 € 42,75 € Precio web
Sinopsis

Des dels poblats ibers fins a les fortaleses cristianes, la història del poble valencià ha sigut una història de conquestes i reconquestes, de temors i de sobirania, de la lluita constant per defendre un territori complex i segmentat, anhelat per les cultures que es van disputar el control de la costa i de les muntanyes de l''interior.

Les fortaleses valencianes, de diferents orígens i èpoques, constitueixen un llegat històric i cultural sovint per descobrir. Som terra de castells, de roca i de frontera, conseqüència de la diversitat de cultures i de l''aïllament de grups socials amb un sentiment ben fort de territorialitat i d''arrelament a la terra. Paisatges fortificats és una obra d''una utilitat extraordinària per a conéixer aquesta diversitat cultural i paisatgística que ens caracteritza.

Tots els castells amaguen llegendes i històries de senyors, vassalls, reines mores i tresors amagats. Formen part de l''imaginari comú en què es van forjar intrigues i es van prendre decisions crucials. Encara hui, la influència que tenen es manté a la memòria dels pobles.

Com verdaders nius d''àguiles, els castells de muntanya guaiten, des de dalt dels tossals, les valls i els passos fronterers. Hi ha més d''un miler de torres, fortaleses, poblats ibers emmurallats, castells de roca i de plana, ermites fortificades i masos torrejats al territori valencià. Hi ha quasi tantes construccions d''aquesta mena com poblacions. Podem trobar més de cinc-cents castells catalogats com a tals, de més grandària o més poca, dins del que es denomina arquitectura militar. Aquestes restes visibles formen part del nostre patrimoni cultural.

En l''obra Paisatges fortificats visitarem els escenaris més atractius i espectaculars, des dels santuaris i les ermites fortificades fins a les ciutats emmurallades i els castells enfilats a la roca, la silueta dels quals forma part inseparable dels cims. Un recorregut suggeridor i evocador que ens traslladarà als orígens de la nostra personalitat com a poble i com a societat.

Comentarios