DE VIATGE PER TERRES VALENCIANES II

DE VIATGE PER TERRES VALENCIANES II

AL SEGLE XXI I EN EL MARC DE LA SOSTENIBILITAT

TORTOSA,PACO

-5%
17,00 €
16,15 €
IVA incluido
Disponible
Editorial:
CARENA EDITORS
Año de edición:
2012
Materia
España
ISBN:
978-84-92932-50-4
Páginas:
253
Encuadernación:
Otros
-5%
17,00 €
16,15 €
IVA incluido
Disponible

Aquest llibre no és un quadern de bitácora, ni un llibre de viatges, ni una guia d´itineraris turístics, ni tampoc és un manual de Geografia. És un llibre inclassiflcable. És possible que, sense saber-ho, Paco Tortosa acaba d'inventar un nou gènere, encara sense batejar, i que potser servirà d’oracle per als futurs viatgers del segle XXI, aquells que s’atrevisquen a mirar el paisatge natural i cultural que els envolta amb ulls crítics. I és que l’autor de la série ‘Passejades’, en aquest segon volum dedicat a les comarques de Castelló, pretén clarament despertar en el lector la motivació per descobrir el territori que li és consubstancial i, posteriorment, animar-lo perqué reflexione sobre el seu entorn.

A Paco Tortosa, un valencià format com a geògraf i fotògraf autodidacta, i pioner també del cicloturisme a Espanya, l’avalen els seus trenta anys viatjant pel món amb la seua bicicleta, l’experiència de xafar terra i recórrer camí, sempre atent i amb la cámera de fotos per a captar “eixe precís detall”, eixe que l’ajude a explicar, a denunciar o, simplement, a gaudir.

I d’esta manera, Paco Tortosa estructura aquest llibre per comarques i, com si d’un reportatge periodístic es tractés, titula, en casos, subtitula, completa amb fotografia i peu i, finalment, afegeix una cita d’un autor valencià i ens descobrix com Vicent Andrés Estellés o Joan Fuster també van reparar en la seua terra i van escriure sobre ella.

Com si d’un Cavanilles del segle XXI es tractés, Paco Tortosa perfila itineraris fora de senders marcats i carreteres, al seu aire, i sempre davall la bandera d’eixe turisme natural i cultural no motoritzat que no es cansa de reivindicar. Ara descobrim i recorrem Castelló.

Artículos relacionados